top of page

NAŠE SOBE

EX(IT) YU

Uf! Zaboravili smo isključiti radio. TV čudno krči. Tko je pušio u stanu?
GDJE SMO?

Jednog dana vraćate se s posla, otključavate vrata, spuštate stvari i dižete pogled. U tom trenu shvaćate da se nalazite u krivom stanu, štoviše u krivom vremenu. Iz radija čujete hitove Bijelog Dugmeta, Azre, ABBA-e.. U pozadini šuštanje crno-bijelog televizora, na štednjaku džezvica, a na zidu upečatljiva slika mrtve prirode savršeno uklopljena u interijer. Kada sjednete za stol, zapljusne vas miris opušaka cigareta i netom ispijene kave. Odjednom vam je jasno, nalazite se u 70-im godinama prošlog stoljeća. Iako vam atmosfera budi nostalgiju i dobar osjećaj, kada ugledate fotografiju nepoznatih vam ljudi, znate da se ne biste trebali ovdje nalaziti. Ako vas netko vidi u prošlom vremenu, zauvijek ćete ostati tamo zatočeni. Vremena za bijeg imate malo, točno 70 minuta, pa se pokušajte vratiti u sadašnjost. No budite oprezni, možda ćete se zaljubiti u tu opuštenu atmosferu i odlučiti ostati.   


Priča obitelji Jugović

U ne tako davnoj prošlosti, 70-ih godina prošlog stoljeća, u državnom stanu živjela je jedna prosječna zagrebačka obitelj pod prezimenom Jugović. Tri kuta njihova doma držala je gospođa Bosiljka koja je održavala kuću, brinula o svojem malom sinčiću Sašici i s čežnjom iščekivala svog mužića Mladena koji je, kako bi svojoj obitelji osigurao lagodan život, odlučio raditi u vojsci. No, vojska ga je stavila na zadatak u drugu republiku i Bosiljka krati svoje vrijeme, osim kućanskim poslovima, druženjem s prijateljima i obitelji s kojima rado ćaska uz kavu. Zahvaljujući modernoj tehnologiji u to doba, Bosiljka se zabavlja i telefonirajući sa svojim bližnjima pretresajući novosti. Tu je i mali Sašica, vragolan, koji iz zabave skriva mamine predmete i nježno je izluđuje. 

 

Njihovu svakodnevnicu možete upoznati kroz našu sobu i iskusiti životne dogodovštine obitelji Jugović uz dobru zabavu.

AUTENTIČNA PROŠLOST

Oduvijek ste se htjeli igrati stvarima u muzeju? Iako nismo muzej, sve naše stvari dio su autentične prošlosti Zagreba i ovih prostora, a u našem escape roomu imat ćete šansu koristiti predmete na način na koji su ih koristili ljudi u prošlosti. 

VJEŠTINE KOJE ĆETE KORISTITI

bottom of page